U wilt een tuin

U wilt een tuin, hoe gaat dit in zijn werk?

Misschien bent u al eens over ons tuincomplex gewandeld. Misschien heeft u al mensen gesproken die in een tuin aan het werk zijn. Veel tuinleden zeggen achteraf dat ze de hoeveelheid werk die een tuin met zich meebrengt, hebben onderschat. Voordat u lid wordt, bedenk goed of u wel de tijd en energie wilt steken in een tuin om deze in te richten, maar daarna ook netjes te houden en te zorgen dat het tuinhuisje goed blijft. Een volkstuin is altijd arbeidsintensief.

Stap 1:
Stuur een email naar info@atvloolaan.nl en vraag of de wachtlijst vol is of niet. Als deze vol is, en u wilt heel graag een tuin dan kunt u misschien terecht op één van de andere volkstuin verenigingen.
De ATV Loolaan is aangesloten bij de Haagse Bond. Dit is in Den Haag de overkoepelende organisatie voor amateurtuinverenigingen. Elk lid van een Haagse tuinvereniging is ook lid van de Haagse Bond.

Stap 2:
Schrijf u in bij de Haagse Bond en geef aan dat uw voorkeurs tuincomlex ATV Loolaan is. Op hun website leest u precies wat u moet doen: https://www.haagsebond.nl/
U ontvangt van de Haagse Bond een inschrijfnummer, nadat u de inschrijfkosten aan de Haagse Bond heeft voldaan.

Stap 3:
U maakt €25 contributie over op NL71INGB0000353568 t.n.v. penningmeester ATV Loolaan onder vermelding van “contributie kandidaatlid [haagsebond inschrijfnummer]”. Het moment dat deze betaling binnen is, is bepalend voor uw plek op de wachtlijst. Betalingen zonder (geldig) inschrijfnummer worden niet geaccepteerd en terug gestort.
Onze secretaris heeft inzicht in de ledenlijst van de Haagse Bond. Periodiek wordt deze lijst bekeken. Als we uw inschrijving gezien hebben en de betaling van de contributie binnen is, wordt u op de wachtlijst van de ATV Loolaan geplaatst.

Stap 4:
U wordt uitgenodigd om op het eerstvolgende tuin overname moment te komen. Daar vragen we u zich eenmalig te legitimeren. U kunt op dat moment, net als alle AANWEZIGE kandidaat leden, uw interesse kenbaar maken voor een beschikbare tuin.

Verkoop momenten

Bij de ATV Loolaan worden op een aantal geplande momenten in het jaar de dan beschikbare tuinen verkocht, de verkoopmomenten. Alleen kandidaat leden die betaald hebben en gewoon hebben deelgenomen aan de werkbeurten, mogen meedingen naar een tuin.
Voorafgaand aan de verkoop is er gelegenheid de beschikbare tuinen te bezichtigen. Er wordt een wachtlijst gehanteerd, waarbij geldt dat de langst ingeschreven persoon bovenaan staat en het eerste recht heeft op een tuin. Tijdens een verkoopmoment kunnen alle aanwezige kandidaat-leden hun voorkeur voor tuin aangeven. De tuinen worden per stuk aan de aanwezige kandidaat leden aangeboden, beginnend bij de bovenste op de lijst, en zo werken we de lijst af totdat iemand de tuin wilt hebben.

Beschikbare tuinen

Bij ATV Loolaan zijn er per jaar een aantal momenten geprikt waarop de verkoop van de beschikbare tuinen plaatsvindt. Op deze momenten kunnen geïnteresseerden zich aanmelden als kandidaat-lid en zijn de tuinen die beschikbaar zijn te bezichtigen. Tevens wordt voor kandidaat-leden en geïnteresseerden informatie gegeven over het hebben van een tuin en wat de vereniging van haar leden verwacht.

De verkoop vindt plaats in ’t Trefpunt, aan de IJsclubweg 5 in Den Haag.

Deze pagina wordt bijgewerkt voordat verkoopmomenten plaats vinden. Hierop is te zien welke tuinen beschikbaar zijn en wanneer deze bezichtigd kunnen worden.

Datum en tijd start verkoop in ’t Trefpunt:Beschikbare tuin plus link naar taxatierapport:
Zaterdag 28 maart
10:30 uur

Verkoopmethode wegens Coronavirus aangepast.
Taxatie tuin 26 – VERKOCHT
Youtube video
Taxatie tuin 110 – VERKOCHT
Youtube video
Taxatie tuin 82 – VERKOCHT
Youtube video
Vrijdag 5 juni
20:00 uur

Verkoopmethode wegens Coronavirus aangepast.
Zaterdag 18 juli
Start verkoop 10:30 uur
Taxatie tuin 065– VERKOCHT
Taxatie tuin 093– VERKOCHT
Taxatie tuin 104– VERKOCHT
Zaterdag 19 september
Start verkoop 10:30 uur
Taxatie tuin 027 – VERKOCHT
Taxatie tuin 082– VERKOCHT
Taxatie tuin 094– VERKOCHT
Taxatie tuin 112– VERKOCHT
Zaterdag 21 november
Start verkoop 10:30 uur
Open tuin vanaf 09:00 uur
Taxatie tuin 030
Taxatie tuin 037
Adoptiestroken indeling Foto: @andremiddendorp