Nieuwsbrief ATV Loolaan – najaar 2017
In uw browser bekijken
In deze nieuwsbrief
Van de bestuurstafel

Van de bestuurstafel

Na een fraaie nazomer zijn we nu toch aan het eind van het tuinseizoen gekomen. Een seizoen waarin we een flink aantal nieuwe leden hebben verwelkomd en de kantine is opgefrist met een gloednieuwe keuken. Net buiten het complex is de gemeente al ver gevorderd met de werkzaamheden aan de IJsclubweg: volgens planning zal dit eind december klaar zijn. Tenslotte zijn er dit jaar verschillende nieuwe mensen aangeschoven bij het bestuur en de commissies – maar voor diverse leuke functies worden nog vrijwilligers gezocht! 

Een paar huishoudelijke mededelingen :
  • Zaterdag 11 november om 12:00 uur wordt het water op het complex weer afgesloten. Vergeet niet om voorbereidingen te treffen: leidingen leegblazen, meter verwijderen etc. In de mail van 28/10 vindt u meer tips.
  • Vanaf 1 november moeten de hekken gesloten blijven. Zoals u weet is er in 2017 in meerdere tuinhuisjes ingebroken. U kunt helpen dat te voorkomen door het hek altijd achter u op slot te doen.
  • Als het goed is heeft u inmiddels de jaarnota ontvangen. Wilt u deze a.u.b. betalen vóór 28 december?
  • En tenslotte: we kunnen het niet vaak genoeg zeggen. Groeit er Japanse Duizendknoop in uw tuin? Haal het zo vaak mogelijk weg en gooi de plantenresten bij het grijze afval. NIET in de biobak, en NIET op de composthoop!

Vrijwilligers gezocht!

Wil je helpen om de vereniging draaiend te houden? We zoeken mensen voor o.a. de onderstaande functies. Lijkt het je wat? Stuur een mailtje naar atvloolaan@planet.nl. We kijken ernaar uit!

Leden voor de Bouw- en taxatiecommissie (Botax)

Deze commissie ziet toe op de tuinhuisjes, kasjes en andere bouwsels op het complex. Wanneer een tuin wordt opgezegd verzorgt de Botax de taxatie van de tuin. Als lid van de Botax ontwikkel je je bouwkundige kennis en leer je het ATV-complex goed kennen. Bovendien ben je vrijgesteld van werkbeurten.

Wat moet je kunnen: verstand van planten is handig, maar niet noodzakelijk. Praktisch bouwkundig inzicht is wel nodig, zodat je kunt bijdragen aan een kloppende taxatie. Natuurlijk hoef je niet meteen alles te weten: je leert veel van je mede-commissieleden.
Benodigde tijd: 2 zaterdagochtenden per maand (10:00 - 13:00 uur) werk je mee aan de taxaties.

Kantinemedewerkers

Elke zaterdag is de kantine geopend voor alle leden. We verkopen warme en koude dranken, ijsjes en snacks. Als kantinemedewerker ontmoet je je mede-tuiniers in een gezellige omgeving. En je bent vrijgesteld van werkbeurten.

Wat je moet kunnen: samen met een lid van de kantinecommisse verzorg je alle voorkomende werkzaamheden: eten en drinken bereiden en serveren, frituren, de keuken schoonhouden etc.
Benodigde tijd: 1 zaterdag per maand van 10:30 - 14:00 uur. Het rooster wordt in overleg opgesteld.

Let op: 11 november wordt het water op het complex afgesloten!

De tuin winterklaar maken: een goed idee?

In het verleden werd met 'winterklaar maken' bedoeld: zorgen dat de tuin er zo netjes mogelijk uitziet. Afgestorven planten werden verwijderd, al het gevallen blad werd afgevoerd, etc. Inmiddels heeft men ontdekt dat dat niet per se een goed idee is. Die plantenresten op de grond zijn bijvoorbeeld nuttig voor insecten en andere diertjes. En een laag bladeren beschermt je vaste planten tegen de vorst.

Een paar tips:
- Het gras mag gemaaid worden zo lang het nog groeit; in de winter is het niet nodig. En maai het niet te kort! Hark gevallen bladeren naar de borders, of maak er compost mee.
- Heb je planten die zijn aangetast door schimmel of ziektes? Haal ze dan weg en gooi ze bij het grijze afval (dus niet composteren).
- Als de temperatuur onder nul zakt kunnen je waterleiding en -meter kapotvriezen. Wanneer het water wordt afgesloten (komende zaterdag!) kun je dan ook het best de watermeter afkoppelen en binnen bewaren.
 

Op de foto's: de educatieve tuin (17 september)

Kantine en tuinwinkel

Trek in een drankje of iets lekkers?
Kom naar de kantine en wij maken het voor u. We zijn geopend op zaterdag van 11:00 tot 14:30 uur.
Wij helpen u graag!

Tuinwinkel
Buiten het seizoen is de winkel gesloten. 

De huidige kandidaatleden

  1. J. Marof
  2. L. Triepels
  3. A. Pfaff
  4. Rahimi
  5. A. Qais
Like ATV Loolaan op Facebook
Volg ons op Twitter
Bezoek onze website
Dit is de officiële nieuwsbrief van ATV Loolaan te Den Haag.
Wilt u deze nieuwsbrief niet meer ontvangen? Uitschrijven.


This email was sent to *|EMAIL|*
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
*|LIST:ADDRESSLINE|*

*|REWARDS|*