Nieuwsbrief ATV Loolaan maart 2017
In uw browser bekijken
In deze nieuwsbrief
Van de bestuurstafel

Van de bestuurstafel

De winter ligt alweer bijna achter ons. De activiteiten binnen de vereniging speelden zich de afgelopen maanden hoofdzakelijk af in t Trefpunt. Kaarten, bingo, biljarten, op zaterdag een hapje en een drankje en niet te vergeten de goed bezochte Nieuwjaarsreceptie.

Tijd om onze aandacht op het nieuwe tuinseizoen te richten.

Het werkbeurtenrooster heeft u inmiddels in uw bezit. We starten 18 maart.
Ook degenen die niet zijn ingeroosterd kunnen meedoen. We kunnen altijd een paar extra handjes gebruiken!

Wij maken u er op attent dat vanaf 18 maart de winkel op zaterdag van 12.00 uur tot 14.00 uur weer is geopend.
Verkrijgbaar zijn o.a.: gasflessen, tuinaarde, potgrond, compost, zand, meststoffen en nog veel meer. De kantine is open op zaterdag van 11.00 uur tot 14.00 uur. Loop eens binnen!

Afhankelijk van de weersomstandigheden is het de bedoeling om in de loop van de maand maart het water weer op druk te zetten. De juiste datum krijgt u nog van ons te horen.

De verkiezingen zijn woensdag 15 maart en u kunt uw stem in t Trefpunt uitbrengen. Ja, u leest het goed: t Trefpunt is stemlokaal op 15 maart!
De verbouwing van de keuken start begin april en zal naar verwachting een maand in beslag nemen. We houden u op de hoogte.

Wij wensen u een heel plezierig en zonnig tuinseizoen.

Namens het bestuur,
Bert Dijkhuizen
2e secretaris

Agenda

 • woensdag 15 maart: Verkiezingen. t Trefpunt is stemlokaal
 • zaterdag 18 maart: Start tuinseizoen, eerste werkbeurt
 • vrijdag 24 maart: Bingo
 • zaterdag 13 mei: Algemene Ledenvergadering
 • zaterdag 24 juni: Parelroute. De nadruk ligt op de Natuurtuin. De kantine is de hele dag geopend. Indien u op deze dag initiatieven wilt ontplooien, laat het ons even weten!
 • zondag 2 juli: Ecomarkt met kraampjes, muziek en nog veel meer rondom t Trefpunt
 • zaterdag en zondag 8 en 9 juli ontvangen we zoals elk jaar de wandelvereniging. Wilt u een handje meehelpen, meldt u aan.
 • tweede donderdag in maart, april, mei, september en oktober kunt u vanaf 15.30 uur weer tuingerelateerd afval aanbieden en meehelpen het vuil in de wagen te deponeren. Wilt u takken, hout, etc. in hanteerbare pakketten aanbieden. Geen losse takken. Bij elkaar binden!
  Verder: spijkers verwijderen en geen fietsen, ijskasten etc. aanbieden alleen tuingerelateerd afval.
 • zaterdag 30 september: Algemene Ledenvergadering
 • zaterdag 4 november: einde seizoen, laatste werkbeurt
 • Op vrijdagen: kaarten
 • Op dinsdagmiddag en dinsdagavond: biljarten. Beide verenigingen hebben nog plaats voor nieuwe leden. Loop eens binnen.
 • Op sommige woensdagmiddagen: competitie biljarten
Let op: donderdag 9 maart (dat is morgen!) om 15:30 uur wordt het tuinafval weer opgehaald.

Gezocht: een medebeheerder (in wisseldienst) voor de tuinwinkel

Onze tuinwinkelbeheerder krijgt het drukker dit jaar, en zou graag het bemannen van de tuinwinkel (iedere zaterdag van 12:00 tot 14:00) willen afwisselen met iemand anders.

Graag nodigen wij daarom een enthousiast lid van onze vereniging uit om ca. 15 van de 30 zaterdagen (data in overleg met Ineke) de tuinwinkeldienst te vervullen. De verplichte werkbeurten vervallen dan natuurlijk.

Het is een leuke manier om wat nuttigs te doen voor de vereniging, en tussendoor kennis te maken en groene conversaties te houden met alle medetuiniers die langs lopen tijdens openingsuren.

De werkzaamheden bestaan globaal uit:

 • openen van de winkel om 12:00 (of eerder)
 • verkopen van aarde/gasflessen/bamboestokken enz. Afrekenen en administreren met bonnetjes
 • de winkelomzet na afloop tellen en afdragen aan het dienstdoende bestuurslid in het clubhuis
 • winkel sluiten om 14:00

Functie-eisen:
Een vriendelijke glimlach, en geld kunnen tellen :-)

Een interview met Vera en Mark van tuin 35

Hoe lang heb je deze tuin?
Sinds het voorjaar van 2016.

Van welke tuin ben je het meest onder de indruk?
We zien hele mooie tuinen op het complex. Waar we onder de indruk van zijn, zijn tuinen die goed worden bijgehouden en waar plaats is voor een moestuin en een fijne zitplek.

Hoe ben je er toe gekomen een tuin te nemen?
We wonen vlakbij en we liepen geregeld over het complex. Bij onze woning is geen tuin en dat misten we allebei wel. We zijn namelijk allebei opgegroeid met een tuin. Mark ook nog eens met een echte moestuin. Op een avond toch maar eens kijken op de site en tot onze verrassing was er ook nog eens geen wachtlijst!


Hoe zou je jouw tuin omschrijven?
Een tuin in opbouw. Toen we de tuin kregen was deze wat verwilderd en was er weinig ruimte voor een moestuin. Dit eerste jaar is dan ook veel tijd en energie gegaan naar het grovere snoeiwerk en het omploegen van het grasgedeelte. We hopen de volgende seizoenen langzaam maar zeker toe te werken naar onze ideale tuin met moestuin en zitgedeelte.

Wat is je beste tuintip?
Maak gebruik de kennis van de buren op de tuin :) Wij zijn echt nog beginnende tuiniers en vinden het fijn om te leren van de anderen.

Wat vind je het leukste om te kweken en waarom?
Dit eerste jaar was de tuin nog echt in opbouw en hebben nog niet veel gekweekt. Onze trots zijn de wortelen (vanaf zaadje) en een courgetteplant.

Heb je een leuke tuinanekdote?
Na het vele snoeiwerk hebben we een groot deel van onze tuinafval afgevoerd met onze auto (een Fiat Punto dus vaak rijden). Dit zorgde ervoor dat onze auto er als een landbouwwagen er uit ging zien van binnen. Toen we later bij een collega een meubelstuk gingen ophalen keek hij met afgrijzen naar de binnenkant van onze auto. We zijn erg blij met de momenten dat het afval wordt afgevoerd.

Welke dieren zie je graag op je tuin?
Bonte specht, die zit vaak in de boom in de tuin naast ons. We zijn vogelliefhebbers en Vera een amateur-vogelaar dus eigenlijk zijn alle vogels welkom op de tuin.

En welk dier zou je het liefst nooit meer zien op je tuin?
De slak


Wat eet je het liefst uit eigen tuin? En heb je misschien nog een lekker recept met deze oogst die je met ons wilt delen?
Wat we laatst hebben gemaakt van de bleekselderij en de wortelen uit eigen tuin was Ribolitta. Een voedzame bonensoep uit Itali met groenten.
Pak twee blikken cannelloni bonen, giet af. Pureer 1 blikje in de blender of staafmixer. Fruit een ui, voeg 2/3 flinke wortelen toe en paar stengels bleekselderij met een prei. Voeg 1 blik gepelde tomaten toe met 800 ml groentebouillon met rozemarijn en tijm. Laat dit voor 1 uur sudderen. Voeg 300 gram boerenkool toe en laat nog 10 minuten pruttelen. Eet het met (oud) brood ingesmeerd met knoflook en olie.

Wat is de eerstvolgende tuinklus die je gaat doen?
Het huisje verven, die verdient een opknapbeurt.

Als geld en tijd geen rol zouden spelen, wat zou je dan veranderen aan je tuin?
Een nieuwe kas aanschaffen.

Naschrift: sinds 15 februari zijn Vera en Mark de trotse ouders van Iris. Welkom, Iris!

De educatieve tuin, een paar weken geleden.

Kantine en tuinwinkel

Trek in een drankje of iets lekkers?
Kom naar de kantine en wij maken het voor u. We zijn geopend op zaterdag van 11:00 tot 14:30 uur.
Wij helpen u graag!

Tuinartikelen nodig?
Koop ze in de tuinwinkel tegen scherpe prijzen en help uw vereniging! Op zaterdagen (vanaf 18 maart) tussen 11:00 en 14:00 uur.

Like ATV Loolaan op Facebook
Volg ons op Twitter
Bezoek onze website
Dit is de officile nieuwsbrief van ATV Loolaan te Den Haag.
Wilt u deze nieuwsbrief niet meer ontvangen? Uitschrijven.


This email was sent to *|EMAIL|*
why did I get this? unsubscribe from this list update subscription preferences
*|LIST:ADDRESSLINE|*

*|REWARDS|*