Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

WDT Uitstapje: De Hessenhof

15 april @ 10:00

Nergens zoveel biologische planten als in de Hessenhof! Dat moet je gezien hebben en daar willen we graag met jullie naar toe.

De eigenaar Hans Kramer: “In 1981 ben ik, Hans Kramer, als jonge twintiger begonnen met de kwekerij. De tuinbouwopleiding was gedaan en ik kon niet wachten om voor mezelf te beginnen. Een schraal hoekje Veluws land, waar m´n grootvader oorspronkelijk boerde werd ingericht als kwekerij. Beukenhagen en eikenwallen werden er geplant om luwte te geven op deze koude, droge plek op een stuwwal op de Veluwe. Er werd meteen begonnen met het vermeerderen en kweken, waarbij mijn vrouw Miranda me vanaf 1990 hielp. In 1981 ben ik, Hans Kramer, als jonge twintiger begonnen met de kwekerij. De tuinbouwopleiding was gedaan en ik kon niet wachten om voor mezelf te beginnen. Een schraal hoekje Veluws land, waar m´n grootvader oorspronkelijk boerde werd ingericht als kwekerij. Beukenhagen en eikenwallen werden er geplant om luwte te geven op deze koude, droge plek op een stuwwal op de Veluwe. Er werd meteen begonnen met het vermeerderen en kweken, waarbij mijn vrouw Miranda me vanaf 1990 hielp. ”

————————————————

We proberen met aan aantal auto’s te gaan, als het meer mensen worden is het misschien voordeliger om een bus te huren. Het is anderhalf uur rijden, we verzamelen om 10:00 uur bij het Trefpunt, vertrek is 10:30 uur. We verwachten rond 18:00 uur terug te zijn.

De toegang tot de Hessenhof is gratis, maar we vragen een bijdrage in de vervoerskosten voor de mensen die hun auto beschikbaar stellen. In de Hessenhof kun je geen eten kopen, dus neem je lunchpakketje mee!

Opgeven:

stuur een mail naar duurzametoekomst@atvloolaan.nl, en geef daarbij aan

  • of je je auto beschikbaar stelt
  • hoeveel mensen je mee kunt nemen (houd rekening met plaats voor de aankopen!)
  • of dat je vervoer nodig hebt

Als we genoeg auto’s hebben is erin principe geen maximum. Mochten we een bus huren dan laten we dat vooraf weten, ook wat de kosten daarvoor zijn.

Het uitstapje is bedoeld voor tuinleden en kandidaten.

Gegevens

Datum:
15 april
Tijd:
10:00
Site:
https://www.hessenhof.nl/

Organisator

Werkgroep Duurzame Toekomst
E-mail:
info@atvloolaan.nl
Bekijk de site van Organisator

Locatie

’t Trefpunt
IJsclubweg 5
Den Haag,
+ Google Maps
Bekijk de site van Locatie