Laden Evenementen

« Alle Evenementen

Buurtfestival Natuur & Tuin

3 september @ 14:00 - 22:30

Beste medetuinders, buurtbewoners, stadsgenoten en andere belangstellenden:

Wat hebben wij een fantastisch programma voor jullie in petto, iedereen is welkom van jong tot oud. Op vrijdagavond een vleermuisenexcursie (vol) en op zaterdag een groot en divers aanbod aan activiteiten: muziek, lezingen, excursies en workshops. Op de zaterdag kun je vanaf 17:00 uur terecht voor een maaltijd; de bingo start om 18:30 uur en de BuitenBios zal om 21:30 uur beginnen. Al deze activiteiten hebben een groen en biodivers tintje: kom (meer) leren en laat je inspireren! Wij kijken enorm uit naar jullie komst.

Kijk hier waar je je allemaal direct voor kunt aanmelden: https://www.eventbrite.nl/o/atv-loolaan-49950914823 of lees hieronder verder!

Met dank aan subsidiënten en sponsoren kunnen wij onderstaand programma gratis aanbieden (met uitzondering van consumpties en de bingo-activiteit).

 


Programma:

Vrijdag 2 september

Vleermuizenexcursie, door Carolien van der Graaf; max. 40 deelnemers (uitverkocht)

Zaterdag 3 september

Verticaal Tuinieren: 14:00 – 18:00 uur
De droom van Jonathan Looman is steden vol eetbare muren en daken. Zijn organisatie richt zicht op het veerkrachtig en klimaatadaptief maken van de stedelijke omgeving. Op 3 september demonstreert hij hoe je je eigen verticale groente- en kruidentuin kan aanleggen. Dit doet hij samen met een aantal tuinders. Het eindresultaat zal bovendien achterblijven op ons complex ATV Loolaan! Kom vooral kijken en stel al je vragen direct aan de expert, zodat je het thuis in je eigen tuin ook kan gaan doen. Reserveren niet nodig, loop vooral langs! Kijk voor meer informatie: www.hypergarden.nl

Zaterdagmiddag miniconcert: 14:00 uur
Een miniconcert door een kwartet georganiseerd door Podium Noord. Van harte welkom, reserveren niet nodig!

Lezing composteren van Jan Morsch: 15:30 uur
Jan Morsch van het Compostgilde vindt het composteren een fascinerend proces. Met water (vocht), vuur (warmte) en lucht (zuurstof) maak je van planten-, groente- en fruitresten waardevolle voeding voor de bodem (aarde). Voeg daar nog miljoenen insecten, wormen, schimmels en bacteriën aan toe, en je hebt in elke composthoop een intrigerend ecosysteem. Jan vertelt hier vol passie over.

Zeker zijn van een plekje? Reserveer via deze link: https://composterenatvloolaan.eventbrite.nl. Ook als je niet gereserveerd hebt, ben je van harte welkom – al loop je natuurlijk wel een risico dat het vol zit. Kijk voor meer informatie: https://www.compostgilde.nl/jan-morsch

Rondleiding De Groene Schenk: 15:30 uur en 16:30 uur
Er is deze middag maar liefst twee keer een rondleiding op De Groene Schenk,  met aandacht voor Bio dynamisch tuinieren en imkeren (http://www.degroeneschenk.nl/). Grijp je kans om je uitgebreid te laten informeren en uiteraard ook om jouw vragen te stellen!

Zeker zijn van een plekje? Reserveer via de volgende link: https://RondleidingDeGroeneSchenk.eventbrite.nl Ook als je niet gereserveerd hebt, ben je van harte welkom – al loop je natuurlijk wel een risico dat het vol zit.

Natuurverhalen vertellen
Altijd al de achtergrond van natuurverschijnselen willen weten? Leuke verhalen, sprookjes en mythen vertelt voor iedereen die zich nog kind voelt. Reserveren voor dit onderdeel is niet nodig, meld je gewoon op de dag zelf!

Lezing Permacultuur: 15:30 uur en 16:15 uur
Permacultuur gaat ervan uit dat de natuur zich prima, misschien wel beter, redt zonder ons. Maar uiteraard willen wij wel (over)leven. Hoe kunnen we zo met de natuur omgaan dat we onze voetafdruk zo klein mogelijk houden? Permacultuur is een filosofie van werken mét in plaats van tegen de natuur. Permacultuur gaat over meer dan voedsel verbouwen, zo gaat het bijvoorbeeld ook over hoe wij onze huizen bouwen en hoe we met afval omgaan. Op 3 september zal de focus waarschijnlijk wel op (eetbaar) groen liggen, maar laat je vooral verrassen en inspireren door wat Rutger Spoelstra te vertellen heeft!

Zeker zijn van een plekje? Reserveer via de volgende link: https://PermacultuurATVLoolaan.eventbrite.nl. Ook als je niet gereserveerd hebt, ben je van harte welkom – al loop je natuurlijk wel een risico dat het vol zit. Kijk voor meer informatie: https://rutgerspoelstra.nl/

Workshop Wildplukken: 15:30 uur en 16:15 uur
Met wildplukken verzamel je op de meest alledaagse plekken eetbare en voedzame planten. Het gaat misschien wel over planten die je tot nu toe niet eens zijn opgevallen – of die je misschien wel als onkruid ziet. Wist je dat je hiermee de meest smaakvolle gerechten kunt maken? Louise van Luijk neemt je gedurende 45 minuten mee op excursie en laat je de natuur met andere ogen bekijken.

Zeker zijn van een plekje? Reserveer via de volgende link: https://WildplukkenATVLoolaan.eventbrite.nl Ook als je niet gereserveerd hebt, ben je van harte welkom – al loop je natuurlijk wel een risico dat het vol zit. Tot dan! Kijk voor meer informatie: https://vruchtbaar.org/

Workshop insectenhotel
Help je mee om een hotel voor de insecten te maken? Dit zorgt ervoor dat ze hun eitjes kunnen leggen, kunnen overwinteren, een schuilplaats hebben tegen de kou of even onderdak hebben op weg naar lekkere nectar. We zorgen voor materiaal, maar heb je thuis nog een leeg houten kistje, bijvoorbeeld een klein wijnkistje of houten theedoos, neem dat gerust mee. Er zijn verschillende varianten waardoor ook de allerkleinste mee kunnen doen (vanaf een jaar of vier). Inloop tussen 15:00 en 15:30, je hebt in elk geval tot 16:00 uur om je hotel af te maken. Uiteraard mag je hotel mee naar huis! Reserveren is niet nodig – we zien je dan!

Disco: 17:00 uur
Na al die lezingen even de beentjes losgooien met DJ4U, dé DJ van Bezuidenhout. Even terug naar de disco tijd! DJ4U draait vanaf 17:00 uur.

Maaltijd – kom gezellig een hapje eten! Vanaf 17:00 uur
Wil je napraten over wat je die dag allemaal hebt gehoord of gewoon je buurtbewoners leren kennen? Reserveer dan voor de special: een Indiase veganistische of vegetarische curry (7,50). Je kunt reserveren door uiterlijk 30 augustus 7.50 euro per persoon overgemaakt te hebben op het rekeningnummer van ATV Loolaan: NL71 INGB 0000 3535 68. Als je niet reserveert is er altijd nog patat, tosti of soep te koop.

Betaal snel en gemakkelijk door de QR code te scannen en of deze link te gebruiken: https://www.ing.nl/particulier/betaalverzoek/index.html?trxid=xCRoF51VC8KE8hivv0wTQR0cdm4Z1Xo2. Let op: stel zelf wel het juiste bedrag in.

Bingo: 18:30 – 21:15 uur
Tussen 18:30 – 21:15 draaien we de balletjes voor de bingo. Met mooie groene prijzen onder andere gesponsord door ondernemers uit de wijk Bezuidenhout. Neem wel je stift of pen mee. Inschrijven voor de bingo wordt aanbevolen, want vol is vol!

Klik op deze link om je aan te melden voor de bingo: https://BingoATVLoolaan.eventbrite.nl. Tip: kies bij je registratie voor “Betalen aan de deur”. Dan kun je op 3 september ter plekke afrekenen – en kun je eventueel ook nog extra ritsen kopen!

BuitenBios
The Biggest Little Farm: een heerlijke feel good film. In deze film worden twee dromers en hun geliefde hond gevolgd, wanneer ze een keuze maken die hen hun kleine appartement in L.A. doet verlaten. Ze trekken naar het platteland om één van de meest markante boerderijen in zijn soort te bouwen in volledige co-existentie met de natuur. De film volgt ze in de eerste tien jaar waarin ze proberen de utopie te creëren die ze nastreven. Ze planten 10.000 bomen, telen honderden gewassen en houden allerlei soorten dieren – waaronder een onvergetelijk varken genaamd Emma en haar beste vriend, de haan Mr Greasy.

Aanvang om 21.30 – tip: het kan geen kwaad om een lekkere warme trui of dekentje bij je te hebben. Wil je zeker zijn van een heerlijke comfortabele stoel? Breng dan vooral je eigen favoriete (camping-)stoel mee! Reserveer een stoel via deze link: https://buitenbiosATVLoolaan.eventbrite.nl. Neem je eigen stoel mee, dan heb je sowieso een plek. Deze filmvertoning wil je niet missen!

Gegevens

Datum:
3 september
Tijd:
14:00 - 22:30
Site:
www.atvloolaan.nl

Organisator

Werkgroep Duurzame Toekomst
E-mail:
info@atvloolaan.nl
Bekijk de site van Organisator

Locatie

ATV Loolaan
IJsclubweg 5
Den Haag, Zuid-Holland 2593 HH Nederland
+ Google Maps
Bekijk de site van Locatie