Water aansluiten en Corona maatregelen.

Het water op ons tuincomplex wordt op zaterdag 28 maart 13:00 uur weer aangesloten. Zie verder onderaan deze mail voor instructies.

Verder vraagt het bestuur aandacht voor de maatregelen en adviezen die gelden in verband met het Coronavirus 

– Het tuinpark blijft open voor tuinders om hun eigen tuin te bezoeken. Vermijd direct sociaal contact en/of houdt tenminste 1,5 meter afstand tot anderen. Kom niet naar de tuin als je verkouden bent of anderszins ziek voelt.

– Vanwege de maatregelen in verband met het Coronavirus zal de tuinverkoop op 28 maart niet doorgaan. Het bestuur wacht de ontwikkelingen af en zal communiceren over een nieuwe datum om tot verkoop van de beschikbare tuinen over te gaan.

– In verband met de Corona maatregelen blijven de hekken van het complex voor buitenstaanders/bezoekers dicht tot 6 april. Tuinvereniging De Groene Schenk naast de molen zal ook het hek gesloten houden.

– Het verenigingsgebouw ’t Trefpunt is tot 6 april gesloten. Alle activiteiten die gepland stonden in ’t Trefpunt komen te vervallen. Denk o.a. aan de tuinverkoop, bingo, paasbijeenkomsten, biljardclubs, etc.

– Er worden geen bijeenkomsten georganiseerd in of bij het clubhuis, winkel, ook niet in de openlucht.

– Alle werkbeurten tot 6 april komen te vervallen. Wegens het annuleren van de werkbeurten vraagt het bestuur om daar waar men wil en kan ook buiten de eigen tuin de omgeving bij te houden.

– Alle bestuurs-, commissie- of andere vergaderingen worden geannuleerd of waar mogelijk op een alternatieve manier gehouden. Telefoon, Whatsapp,(conference call) of videobellen.

Het bestuur zal binnenkort weer overleggen over nieuwe maatregelen/afspraken naar aanleiding van de opgeschoven Corona datum van 1 juni 2020. Hou met regelmaat berichtgeving van de overheid (RIVM) in de gaten en volg nieuwe (mogelijk tussentijdse) algemene adviezen of maatregelen op.WATER AANSLUITEN!
Het water zal aanstaande zaterdag 28 maart om 13:00 uur aangesloten worden.

Hieronder nog enkele tips voor het open zetten van het water:
Het kan even duren voordat alle leidingen gevuld zijn. Het verzoek aan u is dan ook om niet meteen allemaal de kranen open te draaien, wacht daar nog een paar minuten mee.

Wat moet u verder doen?

– U dient vóór zaterdag 28 maart zorg te dragen dat uw stop(hoofd)kraan en de aftapkraan goed dichtgedraaid zijn en/of de watermetergoed is geplaatst, pijl met de stroom richting mee. Alle kranen in het tuinhuis zijn dichtgedraaid.
– U bent zelf verantwoordelijk voor uw tuinhuis installatie, ook als er alsnog een vorstperiode komt.
– In de hoofdleiding is “oud” water aanwezig, is niet geschikt voor consumptie.
– Is uw installatie in orde, spoel dan uw leidingen door.
– Laat het water 2 minuten doorstromen voordat u het gaat gebruiken. Dit om de eventuele restanten van het stilstaande water in uw leidingen gedurende die wintermaanden weg te spoelen.