Afsluiten water 7 november

Op zaterdag 7 november om 12:00 uur wordt de waterdruk naar de complexen afgesloten.

ADVIES:

a. Wacht niet tot het laatste moment met het treffen van voorbereidingen.
b. Haal uw watermeter, na het dichtdraaien van uw hoofd of stopkraan, los, en neem deze mee naar huis of berg ‘m op op een plek waar deze niet stuk kan vriezen.
c. Indien de meter blijft zitten, niet raadzaam, stopkraan dichtdraaien, aftapkraan openen en leidingen goed doorblazen, 14 dagen na het afsluiten van de hoofdleiding, de aftapkraan weer dichtdraaien, stopkraan openen. De hoofdleiding is door eventuele lekkages leeg gelopen en het resterende water in o.a. de meter kan wegvloeien. Toch voor de zekerheid de watermeter goed isoleren.
d. Wat u ook doet, altijd de waterleidingen leegblazen, restwater kan bevriezen met het gevolg een gescheurde leiding.
e. Doe voordat u het toilet doorspoelt zout of ruitensproeier vloeistof in de stortbak en herhaal dat nog een keer. Na de laatste spoeling ook nog wat zout of ruitensproeier vloeistof in de pot doen.

Let op
: als er in het voorjaar, als het water er weer opgaat, problemen ontstaan door bevriezing, kapotte watermeters etc. is dit geheel op eigen kosten. Mocht u vragen hebben over de te volgen handelingen, schroom niet om uw buren te vragen of een mail naar het Bestuur te sturen.
Gedurende de winter kunt u in het weekend terecht in de kantine voor versnaperingen en tuinbenodigheden.

Met vriendelijke groet,

Het Bestuur